De adviserende analist

BI, Business Intelligence, Easy Consultancy
In de afgelopen decennia is het takenpakket van analisten uitgebreid van alleen het extraheren van data uit operationele systemen en het opstellen van rapportages, naar volwaardige adviezen op management niveau waarbij er vooral gekeken moet worden ‘hoe’ en ‘of’ de financiële en strategische doelen van het bedrijf behaald kunnen worden.

Bedrijven verzamelen steeds sneller en meer (klant)gegevens die inzicht geven over de wensen en behoeftes van klanten en wat de resultaten zijn van de bedrijfsprocessen. Het hebben van dit inzicht is noodzakelijk om zo efficiënt mogelijk te blijven om zo de concurrentie en financiële uitdagingen het hoofd te bieden.

Analisten krijgen de uitdaging om deze grote hoeveelheid data en klantinformatie zo snel mogelijk te analyseren en te voorzien van een bijbehorend management advies. Men zou verwachten dat er hierdoor steeds meer analisten bijkomen om deze taken te kunnen verrichten. Dit is echter niet het geval; sterker nog het aantal bedrijfsanalisten is bij de meeste bedrijven juist, in verhouding met de omvang van het bedrijf, sterk verminderd.

Data zal meer en meer automatisch verwerkt moeten worden. Zodat analisten zich bezig kunnen houden met het begrijpen wat de data zegt over de processen en kunnen adviseren of deze nog steeds in lijn zijn met bovengenoemde strategische of financiële doelen of juist gewijzigd moeten worden en hoe.

BI consultants van Easy Consultancy combineren proceskennis en data analyse om te komen tot de juiste adviezen, met als hogere doel te helpen de focus weer te krijgen op de kernactiviteiten binnen de zorg en energie sector en ze zo duurzaam en toegankelijk te houden voor nu en in de toekomst!

 

Kaman Lee